Most műtik Igort, a Szegedi Vadaspark szibériai tigrisét!

Ízületi problémai miatt ezekben a percekben kezdik műteni Igort a Szegedi Vadaspark szibériai tigrisét. A 13 éves nagyragadozót, aki évek óta csípőízületi gondokkal küzd, az emberi ízületek kezelésében Magyarországon is alkalmazott Lipogems eljárással kezelik.

 

Az eljárás, a „páciens” saját zsírszövetéből vett regeneratív sejtkultúrával (őssejttel) gyógyítja a sérült ízületet. Csakúgy, mint az ízületi betegségben szenvedő embereknél, Igor csípő ízületét is egy 45-60 perces „egy napos” beavatkozás keretében kezelik majd az orvosok.

20180418 104038

A humán gyógyászatban már évek óta alkalmazott Lipogems eljárás elsősorban olyan ízületi problémákkal küzdőknek nyújt segítséget, akiknek az injekciós és egyéb kezelések már nem segítenek, a protézis beültetést pedig még nem szeretnék, vagy egyéb okokból nem kaphatják meg. Az eljárás az állatgyógyászatban olyan „pácienseken” tud segíteni, mint például Igor, akik már más hagyományos műtéti eljárással csak nehezen, vagy egyáltalán nem lehet kezelni és az életminőséget csak folyamatos fájdalomcsillapítással lehet fenntartani.

A nagymacska már altatásban van.

Megjelent: 2018.04.18

Szerző: szegedma.hu

 

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Bővebb információ Elfogadom