A bőrgyógyászati szakrendelés során a kutyáknál és macskáknál gyakorta előforduló bőr és szőrproblémák vizsgálatával és kezelésével foglalkozunk.

Az általános megtekintéses vizsgálat mellett szükség esetén bőrkaparékot is veszünk az elváltozott, gyulladásos területről az egyes bakteriális, parazitás és gombás eredetű betegségek kizárása céljából.

A gyanús bőrterületből lehetőségünk van un. bőrbiopszia készítésére, amikor is szövettani vizsgálattal biztosan megállapítható az egyes bőrbetegségek eredete.

Bizonyos esetekben a bőrön jelentkező tünetek mögött  más belső szervi megbetegedések állhatnak mint pl.:pajzsmirigy alulműködés, Cushing szindróma, amely betegségek gyanúja esetén vérvizsgálatokat is végzünk.

Az allergiás betegségek is egyre gyakoribban fordulnak elő kedvenceinknél. Vannak kifejezetten allergiára hajlamos fajták ( yorkshire terrier, west highland white terrier). Az allergia kivizsgálásánál vérből allergia tesztet végzünk, amivel megállapítható az allergia oka és ennek tükrében  választjuk meg a leghatékonyabb gyógykezelést.

A házi kedvenceinkben gyakori fülproblémák vizsgálatát otoszkóppal végezzük, amit szükség szerint bakteriológiai mintavétellel és  tenyésztéses vizsgálattal egészítünk ki. Sok fülprobléma ezek segítségével sikeresen kezelhető, más esetekben viszont műtéti ellátás szükséges a probléma végleges megoldásához.

Ha kedvencénél gyanús duzzanatot vagy gyorsan növekedő képletet észlel, forduljon mihamarabb állatorvoshoz! Sajnos gyakran kialakulhatnak duzzanatok, daganatok a bőrben. Ezeknek a daganatoknak az időben való kivizsgálása és szükség szerinti eltávolítása életmentő is lehet. Az eltávolított bőrdaganatokból lehetőség szerint szövettani vizsgálatot is készítünk, az esetleges rosszindulatú elváltozások kizárása miatt.

Bőrgyógyászati- és allergológiai szakrendelésünkre előzetes bejelentkezés szükséges!

További információ telefonon: +36 30 9467-352

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Bővebb információ Elfogadom